Gravitational energy.Energie Verde

Turbină Gravitaţională. frânarea ansamblului

 


Franara la toate turbinele gravitationale este identica.

 

Cuprins:

Sistemul de comandă şi control automat electronic sau fluid se va materializa
sub forma unui bloc unitar care va conţine un număr corespunzător de intrări,
pentru semnale informaţionale, şi de ieşiri pentru comenzii. ……………………………....................................................1

Sistemul de comanda si control automat in tot timpul functionarii,
in aceeasi perioada de timp monitorizeaza fiecare ciclu (toate ciclurile sunt egale),
arborele turbinei, multiplicatoarele de turatie, cele 2 generatoare si comanda: ……….................................................. 2

Cateva din atributiile sistemului de comanda si control pentru
cuplarea si  decuplarea poz. 2. 3/e.  …………………………………………………………..........................................………. 3

Entitatea excentricitatii permanente nu are pereche actiune-reactiune,
deoarece:perechea la actionarea punctului material de pe circumferinta
este cel de-al doilea punct material din centrul turbinei gravitationale  ……………………..........................…………..... 4

Calcule estimative si la prima proba preliminara  …………………………………………………..........................………….. 5

Castigul de lucru mecanic este ~96000000J in tot timpul functionarii. 
Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 96000000J/1s = 96000000W = 96000KW = 96000KWh  = ~96MWh…………....... 8

 Momentele fortelor de la turbinele gravitationale privind
cele 8 parghii de ordin zero (8 parghii fara brate scurte,
care in timpul functionarii se transforma in 7 forte neconservative*/Q etc……………………………………………....…. 9

 

Franara turbinelor gravitationale se realizeaza cu sistemul de comandă şi control automat.

Turbina fabricate dintr-un tambur functioneaza la toate ciclurile numai cu o faza. Un RPM are 60 de secunde, un ciclu poate sa fie de: 15 secunde, 30 de secunde, un minut, 2 minute etc

 

Sistemul de comandă şi control automat electronic sau fluid se va materializa sub forma unui bloc unitar care va conţine un număr corespunzător de intrări, pentru semnale informaţionale, şi de ieşiri pentru comenzii.

Pag 1

Conexiunile funcţionale  dintre  elementele  reprezentate  sunt  clasice şi pot fi realizate prin procedurii simple.

 

Un RPM are 60 de secunde, un ciclu poate sa fie de: 15 secunde, 30 de secunde, un minut, 2 minute etc.

 

Turbinele gravitationale poare functiona intr-un ciclu cu doua faze, cu castig de 99%; sau daca functioneaza cu una faza castigul este mai mic.


Sistemul de comanda si control automat in tot timpul functionarii, in aceeasi perioada de timp monitorizeaza fiecare ciclu (toate ciclurile sunt egale), arborele turbinei, multiplicatoarele de turatie, cele 2 generatoare si comanda: 

 

franarea turbinei gravitationale la parametrii proiectati, mentinand in tot timpul functioarii consumul de energie potentiala a celor 8 greutati (sau a 8 minilocomotive) de pe circumferinta turbinei gravitationale mai mare cu ~3% decat castigul de energie electrica de la cele doua generatoare.

 

Cele ~3% in plus se transforma si in energie electrica in plus prin:  

Cuplarea pe pozitia. 2. 1/e, care reprezinta un subansamblu cu una bucata coroana dintata (realizata din cel putin 4 bucati, asamblata conf. inventie).

 

La turbina gravitationala, conform inv. si fig. N/2, datorita accelerarii vitezei celor 8 greutati (se obtine energia mecanica mai mare).

 

Cele 8 greutati numai in faza a doua se franeaza conf. inventiei cu ridicarea celor doua greutati

si prin franare continua cu cel putin 3 generatoare (poz. 2. 3/e, cu anexele aferente) de puteri diferite care se cupleaza pe poz. 2. 1/e.

Pag 2

Poz. 2. 4/e, reprezinta un subansamblu compus din: reductor, motor, suport motor si anxele lor pentru cuplare si actionare etc. (motoarele, la nevoie, pot fi utilizate si ca generatoare)

 

Coroana dintata se asambleaza pe diametrul exterior al tamburului poz. 30, pe partea cu sursa de energie electrica. Reductoarele, motoarele electrice si anexele lor, se asambleaza pe un suport pentru a actiona numai cand este nevoie.

 

Cateva din atributiile sistemului de comanda si control pentru cuplarea si decuplarea poz. 2. 3/e.

 

 – mentinerea turatiei la arbore turbinei prin cuplare si decuplare (poz. 2. 3/e) numai daca arboreale are tindinta de-a se rotii cu viteza mai mare sau mai mica decat este in proiect.

.

 – optimizarea si stimularea turatiei la arborelele turbinei.

 

 – alimentarea pentru cuplarea si decuplarea poz. 2. 3/e se face conform proiect.

 

Conf. celor redactate mai sus, pentru prima data in lume se controleaza 99.99% energia potentiala, deoarece la toate turbinele gravitationale in timpul functionarii, avem in interiorul fiecarui ciclu o stare de neechilibru, si in exteriorul ciclului (la granita dintre cicluri) o stare de echilibru.

 

Se poate controla cresterea si descresterea numai si numai datorita sistemului deschis semihibrid care impreuna  cu *constanta fizica a ciclului*, mentine continuu RPM la parametrii necesari, conform inventie.

Entitatea excentricitatii permanente trebuie supravegheata de sistemul de comanda si control, pentru ca:

Pag 3

1 – Entitatea excentricitatii permanente nu are un moment al fortei de sens contrar, deoarece: momentul fortei de sens contrar este cel de-al doilea punct material din centrul turbinei gravitationale care nu afecteaza excentricitatea permanenta.


Punctul material din centrul turbinei ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca parghia este autonoma in raport cu celelalte parghii din interiorul turbinei.

 

2 – Entitatea excentricitatii permanente nu are pereche actiune-reactiune, deoarece:
perechea la actionarea punctului material de pe circumferinta este cel de-al doilea punct material din centrul turbinei gravitationale

 

care nu afecteaza excentricitatea permanenta. Punctul material din centrul turbinei doar ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca parghia este autonoma.

 

3 – Entitatea excentricitatii permanente nu este nicio clipa in echilibru dinamic, deoarece: echilibru dinamic ar trebui sa-l faca cel de-al doilea punct material din centrul turbinei care nu afecteaza excentricitatea permanenta.


Punctele materiale din centrul turbinei doar ajuta la realizarea parghiei conf. inventie.Fig. 1 si fig. 2/A, reprezinta doua grupuri de 8 parghii fara brate scurte, care numai conf. inventie realizeaza *Entitatea excentricitatii permanente* la infrastructura si la suprastructura turbinei gravitationale mixte. 



Deci, *Entitatea excentricitatii permanente* trebuie controlata (verificata, franata) continuu, deoarece:

1 – entitatea excentricitatii permanente nu are un moment al fortei de sens contrar.

Pag 4

Numai si numai din aceasta cauza actioneza asupra arborelui de la turbina gravitationala care transmite energia (lucrul mecanic gratuit) in afara sistemului la cele doua parghii de ordin 2, conf. inventie, care pune in miscare multiplicatoarele, si prin intermediul celor doua generatoare produce energie electrica gratuita si fara poluare.

2 – *Entitatea excentricitatii permanente* nu are pereche ACTIUNE-REACTIUNE la turbina gravitationala. Numai si numai din aceasta cauza reactiunea la actiunea ei o realizeaza arborele turbinelor gravitationale, multiplicatoarele de turatie si cele doua generatoare care produce energia electrica gratuita pentru ca forta de gravitatie este gratuita.

 

3 – entitatea excentricitatii permanente nu este nicio clipa in ECHILIBRU DINAMIC. Numai si numai din aceasta cauza echilibrul dinamic il realizeaza arborele turbinei, multiplicatoarele si cele doua generatoare care produce energia electrica conf. inventie.

 

4 – la toate tipurile de turbine gravitationale avem fortele Q1, Q2, Q3, Q4, Q5, Q6, Q7 care reprezinta *Entitatea excentricitatii permanente* (din cadranul 1 in sens trigonometric), care nu are:

 

un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc. si pentru a exploata aceste forte, sistemul deschis cu 8 parghii de ordin zero (7 forte Q1, Q2, Q3, Q4, Q5, Q6, Q7),  interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului.

Calcule estimative si la prima proba preliminara.   Se verifica:
- viabilitatea calculelor de rezistenta inainte de-a incepe probele functionale.
- daca FUNDATIA, semilagarele cu rulmenti, sistemul monobloc de parghii etc. rezista la bruscari acidentale. Arborele turbinei gavitationale nu este cuplat la multiplicatoare.

 

Din momentul deblocarii celor 8 greutati de pe circumferinta din cadranele 1 si 4, neavand forte rezistente se deplaseaza toate deodata, BRUSC, odata cu turbina, de la nivelul inaltimii corespunzatoare conf.  fig. N/2 pana la altitudinea minima din cadranul 4 si deplasarea maxima in cadranul 3 si 2 in sens trigonometric,

Pag 5

nerespectand procedura, modul propriu de organizare a sistemului DESCHIS a celor 8 parghii fara brate scurte. Si din aceeasi cauza nu respecta nici constanta fizica a ciclulului”

 

“… Daca pentru calcule se folosete formula lucrului mecanic L=mgh, trebuie folosita *numai si numai* inaltimea medie a celor 8 greutati de pe circumferinta din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric conf. inv. si fig. N/2.

 

Calcule estimative care dovedesc castigul de lucru mecanic gratuit la arborele turbinelor gravitationale. Inaltimile estimative a celor 8 greutati din cadranele 1 si 4: greutatea G1 de pe circumferinta din punctual C’ in cadere libera are o inaltime de ~10.5m; greutatea G2 are o inaltime de ~9.19m; G3 are o inaltime de ~7.88m; G4 are o inaltime de ~6.57m; G5 are o inaltime de ~5.26m; G6 are o inaltime de ~3.95m; G7 are o inaltime de ~2.64m; G8 are o inaltime de zero metri fiind la altitudinea minima a turbinei. Se aduna si rezulta:

 

10.5m +  ~9.19m + ~7.88m + ~6.57m + ~5.26m + ~3.95m + ~2.64m = 45.99m. 45.99m/8= 5.748m  Adunate toate inaltimile si impartite la 8 rezulta o inaltime medie de 5.748m (pentru calcule estimative folosesc inaltimea de ~6m). Citez din descrierea inventiei calcule complete pentru un ciclu (toate ciclurile sunt egale si in timpul functionarii se repeta continuu acelasi ciclu), in tot timpul functionarii turbinelor gravitationale indiferent de tipul lor. Energia consumata (primita) de arborele turbinei gravitationale, de la multiplicatoare si de la cele 2 generatoare se scade din energia cedata de cele 8 greutati la prima faza, conf. inventie.

 

Pentru a intelege mai usor calculele o rotatie pe minut fi-va egala cu un ciclu. Rezulta, un ciclu egal cu un minut. Daca turbinele gravitationale functioneaza in 2 faze, fiecare faza este egala cu 30 secunde. La ambele faze sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, in cadere libera, conf. inventie si fig. N/2.

 

Calcule la prima faza cu formula  L=mgh. Una greutate = 300kg*8=2400kg.  2400(kg)*6(m)*~10 = ~144000J. 300(kg)*10(m)*~10=~30000J.  144000J – 30000J = ~114000J castig gratuit de lucru mecanic la arborele turbinei gravitationale. Am scazut din cele 8 greutati una bucata pentru diverse pierderi pentru ca la formula lucrului mecanic multiplu se scad 2 greutati pentru pierderi. Lmm = x(6mgh).

Pag 6

Daca diametrul roatii dintate asamblata pe arboreale turbinei este de 10 ori mai mare decat diametrul pinioanelor, se realizeaza la pinionul multiplicatorului 10 RPM. Deci arboreale turbinei realizeaza la pinionul multiplicatorului conf. inventie 10 rpm, multiplicatoarele de turatie se proiecteaza conf. celor clasice care fi-vor adaptate la inventie. La 10 RPM avem:

 

~114000J *10 = ~1140000J. conf inventie se cupleaza si cele 6 multiplicatoare conf. inventie si se poate realiza cel putin 100 RPM. Rezulta    1140000j*100rpm = 114000000j 

 

Castigul gratuit de lucru mecanic este ~114000000J in tot timpul functionarii.  Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 114000000J/1s = 114000000W = 114000KW = 114000KWh  = 114MWh.  

 

Calculele sunt estimative, inventatorul nu este specialist in domeniu si face greseli care nu afecteaza castigul foarte, foarte foarte mare de lucru mecanic gratuit la arborele turbinelor gravitationale, fiindca forta de gravitaţie este gratuita. In prima faza la toate tipurile de turbine se consuma cel putin 50% din timpul in care se produce ciclul, viteza turbinei este din ce in ce mai mare (creste)  conf. inventie si fig. N/2.

 

Calcule estimative subevaluate la FAZA A DOUA. Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie. 

 

La faza a 2-a:

1 – sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare. 
2 –se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1. 
3 –se calculeaza numai intervalul de cel mult 50% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.

 

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece: cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica

Pag 7

proprie, gratuita, din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc. 

 

-Conf. formula lucrului mecanic, forta de gravitatie atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice a turbinei precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul este acelasi (si pentru ca sunt 2 forte conservative care se anuleaza reciproc).   

 

Calcule estimative. 

Una greutate = 300kg*7=2100kg.   2100(kg)*6(m)*~10 = ~126000J. 300(kg)*10(m)*~10=~30000J.    126000J – 30000J = ~96000J

castig gratuit de lucru mecanic la arborele turbinei gravitationale.Daca diametrul roatii dintate asamblata pe arboreale turbinei este de 10 ori mai mare decat diametrul pinioanelor, se realizeaza la pinionul multiplicatorului 10 RPM.

 

Deci arboreale turbinei realizeaza la pinionul multiplicatorului conf. inventie 10 rpm, multiplicatoarele de turatie se proiecteaza conf. celor clasice care fi-vor adaptate la inventie. La 10 RPM avem:

 ~96000J *10 = ~960000J. conf inventie se cupleaza si cele 6 multiplicatoare conf. inventie si se poate realiza cel putin 100 RPM. Rezulta    960000j*100rpm = 96000000j

Castigul gratuit de lucru mecanic este ~96000000J in tot timpul functionarii.  Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 96000000J/1s = 96000000W = 96000KW = 96000KWh  = ~96MWh.

 

Castig la ambele faze: 114MWh + 96MWh = ~210MWh

Castig continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale (fabricate din 8 chesoane) in tot timpul functionarii cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1 se anuleaza reciproc pentru ca ceeace se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2 si energia electrica necesara pentru ridicarea greutatilor este gratuita din afara turbinei din castigul propriu.

Pag 8

 Momentele fortelor, la turbinele gravitationale fabricate din 8 chesoane sudate monobloc si anexele aferente lor.

Momentele fortelor de la turbinele gravitationale privind cele 8 parghii de ordin zero (8 parghii fara brate scurte, care in timpul functionarii se transforma in 7 forte neconservative*/Q etc).

Detalii pentru a intelege “MOMENTELE FORTELOR”, la 8 parghii fara brat scurt.

Din momentul cand se tracteaza greutatea, aproape vertical,  de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul turbinei, momentul fortei, produce pierderi in cadranul 4.


In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus aceeasi valoare si in cadranul 2, prin tractarea greutati, aproape vertical, din centru turbinei gravitationale pana ajunge pe circumferinta


Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse).

Astfel ce se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).

 

Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 4 caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 2.

 

Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul 4 si cel de-al doilea in cadranul 2, conf. inventie si fig. 1, se anuleaza caci au valori egale dar opuse (contrare).

Chiar daca tractarea, aproape verticala, se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau daca a trecut de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2.

Pag 9

Momentele fortelor din cadranele 4 si 2 nu afecteaza in nici un fel entitatea excentricitatii permanente, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc.

 

Din cele redectate rezulta castig de lucru mecanic gratuit la toate cele 8 parghii, fiindca: la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.


Dacă capacitatea de frânare a generatoarelor e depăşită, frânarea turbinelor gravitaţionale pentru menţinerea turaţiei optime se realizează prin sistemul de comandă şi control, folosind pentru manipularea punctelor materiale varianta de franare cea mai buna.

 

Centrul de comandă şi control supaveghează şi comandă: toate sistemele de comandă şi control ale turbinelor gravitaţionale în timpul funcţionării lor precum şi colectarea energiei electrice de la bornele generatoarelor până ajunge în reţeaua de consum, conform unor proceduri clasice.”

 

Sistemul de comanda si control mentine la parametrii proiectati si manipularea celor 8 minilocomotive in timpul functionari la turbina gravitationala fabricata dintr-un tambur cu anexele aferente lui.

 

Turbina fabricate dintr-un tambur functioneaza la toate ciclurile numai cu o faza.

Un RPM are 60 de secunde, un ciclu poate sa fie de: 15 secunde, 30 de secunde, un minut, 2 minute etc

 

Turbina gravitationala fabricata dintr-un tambur cu anexele aferente lui, functioneaza la toate ciclurile numai cu una faza.

Un RPM are 60 de secunde. In timpul functionarii cele 7 minilocomotive stationeaza pe circumferinta si (in fiecare ciclu) coboara in acelasi timp cu rotirea turbinei 30 de secunde, in aceeasi perioada de timp (de 30 de secunde)

Pag 10

una minilocomotiva se ridica (in acelasi ciclu) in sens invers (de rotirea turbinei fabricata dintr-un tambur) numai in cadranul 1 si 4 in sens trigonometric.

 

Deci numai in cadranul 1 si 4 in sens trigonometric la fiecare ciclu coboara 7 minilocomotive si numai una minilocomotiva se ridica in acelasi ciclu  si rezulta la fiecare ciclu un castig de 6 minilocomotive fiindca:

 

Am scazut din 8 minilocomotive doua minilocomotive pentru divese pierderi si ramane un castig de 6 + 6 = 12 minilocomotive la fiecare ciclu. Daca turbina lucreaza una ora avem un castig de 60*12 = ~700 minilocomotive.

 

Daca una minilocomotiva are 300 de kg intr-o ora avem un castig gratuit de ~210000 kg

 

         Pentru oprirea turbinelor gravitationale se poate manipula punctele materiale in mai multe variante, voi detalia numai doua variante.

          Var. I: manipularea tuturor punctelelor materiale astfel incat centrul lor de greutate sa fie in centrul turbinei, in aceasta varianta oprirea este lenta fara franare.


          Var. II: pentru oprirea turbinei gravitationale, prin franare cu oprire rapida, se manipuleaza, progresiv, circa jumatate din punctele materiale numai in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric.

 

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
Ioan Sabău

 

                               



Turbina Gravitationala

.